Имаме над 50 000 пациенти с инсулти миналата година, това е сериозен

...
Имаме над 50 000 пациенти с инсулти миналата година, това е сериозен
Коментари Харесай

Д-р Нурфет Алиоски, неврохирург: Mиналата година имаме над 50 000 пациенти с инсулти

Имаме над 50 000 пациенти с инсулти предходната година, това е сериозен проблем за страната. Това сподели за Euronews Bulgaria доктор Нурфет Алиоски, неврохирург от болница „ Св. Анна “. Лекари от здравното заведение се готвят за огромен медицински конгрес с присъединяване на сътрудници от целия свят - за лекуване на инсулти и други мозъчни болести.

 

Едва ли ще изненадаме някого, че към този момент има модерни способи за лекуване на инсулти. На форума ще дойдат водачите на мозъчно-съдовата хирургия.

Има лек спад на възрастта, само че България е в рамките на 50 хиляди души на година. По време на коронавирус пандемията пациентите бяха по-млади, в този момент обстановката още веднъж се балансира. Самият коронавирус усили броя на тежките случаи.

От друга страна, доста пациенти не желаеха да посещават лечебни заведения, с цел да не се заразят , и по тази причина идваха във към този момент много тежко положение.

Все още сме водачи в броя на приетите в болница пациенти с инсулт. Една от аргументите е, че профилактиката у нас изостава и по тази причина се сблъскваме с всички пропуски на системата .

 

Цялото изявление вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР